Welkom

Welkom op de jeugdpagina van VLTC!

For English, click here.

De jeugd kan bij VLTC tennissen en padellen. Hierbij staat sportiviteit en gezelligheid voorop! Jeugd is iedereen tot en met 17 jaar. Op deze pagina staat meer informatie over het lidmaatschap voor de jeugd, informatie over het tenniskids programma van de KNLTB, de activiteiten die we organiseren voor de jeugd, de competities en de trainingen.

Lidmaatschappen

Wil je graag padellen of tennissen? Dan kun je lid worden van VLTC. Hieronder een toelichting over het lidmaatschap.

Junior Lidmaatschap

Maak je gebruik van dit lidmaatschap dan geldt het volgende:

  • onbeperkt gebruik van de tennisbanen;
  • in de weekenden en door de week tot 18.00 uur gebruik van de padelbanen;
  • kosten: € 32,50 per half jaar (periode september tot en met januari en februari tot en met juni;
  • deelname aan (grotendeels gratis) alle jeugdactiviteiten (klik voor de activiteitenkalender van de Jeugd hier);
  • deelname aan de KNLTB-competities;
  • bij deelname aan de competitie een gratis VLTC clubshirt.

Bij het lidmaatschap is geen tennis- of padelles inbegrepen. Wil je tennis- of padelles volgen? Dan kan dat natuurlijk! Neem hiervoor contact op met Sander van Asten van YouSports via sander@yousportstennis.nl. Hij bespreekt samen met jou de mogelijkheden.

Junior lidmaatschap tennis en padel

Wil je onbeperkt gebruik maken van de padelbanen (dus ook na 18.00 uur op een doordeweekse dag)? Dan kun je het junior lidmaatschap uitbreiden door te kiezen voor ‘Junior lidmaatschap tennis en padel’. De kosten hiervan bedragen €20 per half jaar extra (dus totaal €52,50 per half jaar). Voor het overige gelden dezelfde voorwaarden als voor het junior lidmaatschap.

Opzeggen lidmaatschap?
Het opzeggen van het lidmaatschap kan door een mailtje te sturen naar ledenadministratie@vltcveldhoven.nl. Opzeggen van het lidmaatschap moet uiterlijk op 31 december of 31 juli gebeuren. De opzegging geldt dan met ingang van 1 februari resp. 1 september daaropvolgend.

Tenniskidsprogramma

Bij VLTC passen we het Tenniskids programma van de KNLTB toe. Dit houdt in dat kinderen op leeftijd/speelkleur worden ingedeeld en op dit niveau trainen en wedstrijden spelen. Hoe jonger het kind, hoe zachter de bal en kleiner het veld. Op deze manier leren kinderen beter tennissen doordat ze langere rally’s spelen en meer spelinzicht ontwikkelen en dus meer plezier in het spelletje hebben. Klik hier voor informatie over Tenniskids.

Competitie

De jeugd van VLTC met een Junior Lidmaatschap Tennis neemt deel aan de Tenniskids competitie voor Rode en Oranje spelers, welke plaatsvinden op zondagochtend. De Groene en Gele spelers spelen op zondag voor- en najaarscompetitie, meestal aan het einde van de ochtend of op zondagmiddag. Bij de competitie speel je in teamverband competitiewedstrijden tegen andere verenigingen. Competitie spelen is uitdagend en je wordt sneller beter. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig.

Voor padel is er op dit moment nog geen competitie voor de jeugd.

Trainingen

De tennis- en padellessen worden verzorgd door de leuke en enthousiaste trainers van YouSports. Voor meer informatie over de trainingen klik dan hier.

Inschrijven of meer informatie?

Wil je meteen inschrijven? Klik dan hier voor het inschrijfformulier.
Wil je toch eerst meer informatie? Aarzel niet en neem contact op met de Jeugdcommissie door een e-mail te sturen naar jc@vltcveldhoven.nl.

Tot ziens! Wij wensen je heel veel (tennis- en/of padel)plezier bij VLTC.

De Jeugdcommissie
(jc@vltcveldhoven.nl)

Laatste update: juni 2024

Reacties zijn gesloten.