Bestuur en Commissies

‘Vele handen maken licht werk’

Onder dit motto werken vele vrijwilligers binnen VLTC om de vereniging draaiende te houden. De vrijwilligers zijn georganiseerd in het bestuur en de commissies. Zij werken voor en achter de schermen om het voor onze leden zo goed mogelijk te laten draaien. Er kan natuurlijk ook wel eens iets niet goed gaan; probeer het ofwel zelf op te lossen of stuur de betreffende commissie een berichtje via e-mail. Een e-mail mag je overigens ook sturen als je een compliment wilt geven! Weet je niet aan wie je het bericht moet sturen; stuur het dan naar info@vltcveldhoven.nl.

Als je het leuk vindt om ook een bijdrage te leveren als vrijwilliger, neem dan contact op met betreffende commissie. Ook als je maar beperkte beschikbaarheid hebt, kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Bestuur

Het bestuur van VLTC bestaat uit 5 leden: voorzitter, penningmeester, secretaris, voorzitter technische commissie en voorzitter jeugdcommissie.

Het bestuur is uiteindelijk verantwoordelijk voor de organisatie van de vereniging. Het bestuur ondersteunt de leden en coördineert de activiteiten van de diverse commissies. Want daar wordt het uiteindelijke werk gedaan!

Het bestuur bestaat uit:

 • Myrthe Hinskens, voorzitter
 • Nicole Wassercordt, secretaris
 • Michiel Boshouwers, penningmeester
 • Johan Klootwijk, voorzitter Technische Commissie
 • Marjo Yucesan, voorzitter Jeugdcommissie

Contact opnemen via: bestuur@vltcveldhoven.nl

Jeugd Commissie

Deze commissie behartigt alle belangen die met de jeugd te maken hebben. De commissie organiseert diverse activiteiten, zoals de (jeugd)competitie en de trainingen voor de jeugd. Wil je weten wie de commissie vormt? Klik hier.

jc@vltcveldhoven.nl

Accommodatie Commissie

Onze accommodatie (de tennis- en padelbanen, de gebouwen en het park) wordt onderhouden door onze eigen vrijwilligers. De accommodatie commissie zorgt ervoor dat alles goed wordt geregeld en dat we dag en nacht kunnen spelen. Met name het baanonderhoud en het onderhoud van heggen en plantsoenen vragen wekelijks de inzet van vrijwilligers. De accommodatie commissie zorgt ervoor dat dit in goede banen wordt geleid.

ac@vltcveldhoven.nl

Paviljoen Commissie

In “De Stek”, ons clubhuis, kunt u terecht voor een drankje en een hapje. Achter de bar staat altijd een lid van de vereniging. Iedereen ‘draait’ twee of meer bardiensten per jaar. Dat is leuk om mensen te leren kennen en het houdt de prijzen in de Stek lekker laag. De paviljoen commissie leidt dit alles in goede banen, zoals de inkoop van het uitgebreide assortiment aan drank en (lekkere) etenswaren. Er wordt een boekhouding bijgehouden en het positieve saldo komt ten goede aan de vereniging.

pc@vltcveldhoven.nl

Technische Commissie

Deze commissie coördineert alles wat daadwerkelijk met tennis en padel te maken heeft: van de toernooien tot de organisatie van de trainingen en de competities. De commissie zorgt ook voor de competitieleiding. Deze commissie staat onder leiding van Johan Klootwijk. Hij wordt door de diverse andere commissieleden en commissies ondersteund.

tc@vltcveldhoven.nl

Commissie Sociale Veiligheid

Wanneer sprake is van ongewenst gedrag of een anderszins gevoelige situatie kun je terecht bij een van de vertrouwenscontactpersonen van deze commissie. Deze vertrouwenscontactpersonen kennen de club. Zij zullen je helpen om het probleem helder te krijgen en kunnen je verder de weg wijzen en adviseren. VLTC heeft twee VCP’ers: Charl Schmeink en Gabi Klootwijk.

Je kunt hen bereiken via het volgende email adres:

vcp@vltcveldhoven.nl

Padelcommissie

Deze commissie is gestart in 2022 met de voorbereidingen voor de aanleg van padelbanen. Deze banen zijn in december 2023 opgeleverd en sindsdien kan bij VLTC worden gepadeld op drie banen. Je kunt hun bereiken via:

padel@vltcveldhoven.nl

Open Toernooi Commissie

Sinds 2005 organiseert VLTC een Open Dubbeltoernooi, bekend onder de naam VLTC Sporthuis Olympia Open Dubbeltoernooi. Aan dit toernooi, dat in juli plaatsvindt, kunnen alle KNTLB-leden, dus ook niet-VLTC-ers, mee doen. Naast de wedstrijden draait het volop om gezelligheid en het genieten van een hapje en een drankje. Kortom een toernooi waar niveau en gezelligheid hand in hand gaan.

otc@vltcveldhoven.nl

Interne competities (winter en lente)

Iedereen die ook in de (koude en donkere) wintermaanden graag wil spelen, kan zich inschrijven voor de interne wintercompetitie. Van half/eind september tot eind maart wordt deze competitie gespeeld. Je geeft je op (liefst met partner) voor de heren-, dames- of gemengd dubbelcompetitie. Je speelt in poules en wordt ingedeeld op sterkte. De wedstrijden duren een uur en worden op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond gespeeld.

In de maanden mei en juni wordt de lente mix competitie gespeeld op dinsdag- en donderdagavond. Hiervoor schrijf je je individueel in en speel je elke wedstrijd met en tegen anderen.

wintercompetitie@vltcveldhoven.nl

Weekendtoernooi Commissie

Door het jaar heen organiseert deze commissie diverse (dag)toernooien. Denk aan het openingstoernooi aan het begin van het seizoen, en nog meer. Let op de nieuwsbrieven om je in te schrijven voor deze leuke eendaagse toernooien.

toernooivltc@outlook.com 

Clubkampioenschappen

Het jaarlijkse hoogtepunt van de vereniging is de clubkampioenschappen. Ieder lid kan daar aan deelnemen in verschillende categorieën en strijden om de eer of de winst. Gezelligheid staat voorop in dit toernooi dat in augustus twee weken duurt. Ook als je niet speelt, is het altijd gezellig om op het park te zijn.

Vrijwilligerscoördinator

Deze heeft tot taak de belangen van onze vrijwilligers te behartigen. VLTC prijst zich rijk met een groot aantal vrijwilligers. De vrijwilligerscoördinator zorgt er mede voor dat vrijwilligers voldoende waardering krijgen. Ook speelt deze commissie een rol bij het vervullen van vacatures en het aankweken van voldoende deskundigheid om goed te kunnen functioneren.

vrijwilliger@vltcveldhoven.nl

Overige Commissies

Naast de bovengenoemde commissies heeft VLTC nog diverse andere commissies die achter de schermen belangrijke zaken regelen en organiseren. Sommige tijdelijk en andere permanent:

 • Ledenadministratie: de naam zegt voldoende.
 • Kascommissie: controleert de penningmeester jaarlijks en wisselt elk jaar van samenstelling.
 • Lustrumcommissie: elke vijf jaar weer actief om een spetterend lustrumjaar te organiseren.
 • Lief en leed: heb je iemand die ziek is of op andere wijze ondersteund kan worden? Geef dat door aan liefenleed@vltcveldhoven.nl.
 • Webcommissie: het beheer van deze website, webteam@vltcveldhoven.nl.
 • Sponsorcommissie: werft en beheert haar sponsors.

Naast het tennissen en padellen kun je dus nog op vele andere manieren actief bezig zijn bij VLTC. Er is geen enkele drempel om je hiervoor aan te melden bij een van de commissies.

De rechten en plichten van de vrijwilligers zijn vastgelegd in het vrijwilligersbeleid en vrijwilligersstatuut. Deze documenten kun je opvragen bij de Vrijwilligerscoördinator.

Reacties zijn gesloten.