Junioren en aspiranten

Voor zowel junioren (11 t/m 17 jaar) als aspiranten (6 t/m 10 jaar) bieden wij trainingen aan. De trainingen voor de jeugd worden gegeven onder de noemer Tenniskids (www.tenniskids.nl).

TennisKids

Tenniskids probeert kinderen op een leuke manier kennis te laten met tennis. Jonge spelers krijgen de mogelijkheid om spelenderwijs de vaardigheden en tactiek van tennis te leren. Tenniskids gebruikt drie kleuren die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengen.

  • Fase Rood op het miniveld (de ballen zijn groter en zachter dan normale ballen, zodat de snelheid en stuit laag blijven)
  • Fase Oranje op drie kwart veld (de ballen zijn even groot, maar zachter dan de normale ballen, snelheid en stuit zijn iets hoger dan bij rood)
  • Fase Groen op de hele baan (de ballen zijn bijna hetzelfde als normale ballen, alleen de stuit is lager).
  • Fase Geel is tennissen op de hele baan met de normale tennisballen.

Tijdens het proces zullen de verschillende fasen van het tennisspel worden doorlopen en zullen de baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen veranderen.

Training rood 1

Training rood (5 september 2014)

Training rood 2

Training rood (5 september 2014)

 

 

 

 

 

 

De oudere jeugd valt niet onder dit principe; zij zullen op dezelfde manier training krijgen als de senioren, dus op de hele baan met normale trainingsballen. Bij de indeling van de trainingsgroepen wordt geprobeerd de spelers zoveel mogelijk op speelsterkte en leeftijd bij elkaar te zetten.

In het voorjaar van 2017 zijn we bij VLTC gestart met Flex Tennistraining!

Waarom Flex Tennis?
Wij willen de jeugdleden van VLTC de mogelijkheid bieden om vaker dan één keer per week te trainen. Goed leren tennissen kost tijd. Hoe beter je kunt tennissen des te leuker het spelletje is. Wij zijn ervan overtuigd dat kinderen zich sneller ontwikkelen als ze vaker dan één keer per week tennissen. Maar niet dat alleen is belangrijk, ook zijn de kinderen meer aan het bewegen, ze zijn lekker buiten bezig en de jeugdleden leren elkaar beter kennen omdat er niet meer in vaste groepen getraind wordt. Bovendien en misschien wel het belangrijkste biedt dit systeem meer flexibiliteit: ingeval van ziekte, andere sporten, kinderfeestje e.d. kan er gewoon in dezelfde week op een andere dag getraind worden.

Wil je weten hoe flextennis werkt? Klik dan hier. Meer informatie volgt op een later tijdstip.

Heb je vragen over het aanbod of staat jouw gewenste mogelijkheid er niet bij? Neem dan contact op met Sander van Asten via telefoonnummer 06-23808661.

Kosten tennisles

Vanaf september 2017 maken de trainingen deel uit van het Jeugd Tennis Totaal lidmaatschap. Je leest er hier meer over. Per kind draagt VLTC € 35,00 per jaar bij aan de trainingskosten. Deze verenigingsbijdrage is verrekend in de tarieven van het totaal lidmaatschap.

Klik hier voor het algemene lesreglement.

 

 

Reacties zijn gesloten.