Junioren en aspiranten

De tennistraining bij VLTC wordt verzorgd door de enthousiaste tennisleraren van YouSports; Sander van Asten en Joyce Mennen.

Bekijk dit filmpje om een indruk van de trainingen te krijgen.

Voor alle jeugd van circa 6 jaar tot en met 17 jaar bieden wij trainingen aan. De trainingen voor de jeugd worden gegeven onder de noemer Tenniskids.

Tenniskids laat kinderen op een leuke manier kennis maken met tennis. Jonge spelers krijgen de mogelijkheid om spelenderwijs de vaardigheden en tactiek van tennis te leren. Tenniskids gebruikt drie kleuren (en de reguliere kleur ‘geel’) die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengen. Tijdens het proces zullen de verschillende fasen van het tennisspel worden doorlopen en zullen de baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen veranderen.

  • Fase Rood op het miniveld (de ballen zijn groter en zachter dan normale ballen, zodat de snelheid en stuit laag blijven)
  • Fase Oranje op drie kwart veld (de ballen zijn even groot, maar zachter dan de normale ballen, snelheid en stuit zijn iets hoger dan bij rood)
  • Fase Groen op de hele baan (de ballen zijn bijna hetzelfde als normale ballen, alleen de stuit is lager).
  • Fase Geel is tennissen op de hele baan met de normale tennisballen.De oudere jeugd valt niet onder dit principe; zij zullen op dezelfde manier training krijgen als de senioren, dus op de hele baan met normale trainingsballen. Bij de indeling van de trainingsgroepen wordt geprobeerd de spelers zoveel mogelijk op speelsterkte en leeftijd bij elkaar te zetten.

Bij VLTC maken we gebruik van het Jeugd Tennis Totaal lidmaatschap. Dat is een jaarlidmaatschap waarmee 1 bedrag wordt betaald voor lidmaatschap, training, activiteiten, clubshirt en wedstrijden. We hebben het Jeugd Tennis Totaal lidmaatschap samengesteld voor alle jeugdleden, dus van rood tot en met geel. Het Jeugd Totaal lidmaatschap is er voor elk jeugdlid dat traint. Bekijk dit filmpje voor meer info.

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over het Jeugd Tennis Totaal lidmaatschap.

 

Reacties zijn gesloten.