Rolstoeltennis

VLTC vervult een regio functie bij de invulling van het rolstoeltennis in het district Oost-Brabant van de KNLTB.

Het rolstoeltennis raakt steeds meer geïntegreerd binnen de vereniging. Inmiddels zijn op zaterdagochtend twee enthousiaste trainingsgroepen van rolstoeltennissers actief. Een groep met voornamelijk senioren en een groep met junioren, de laatste groep als een project van de Esther Vergeer Foundation.RolstoeltennisVoor wie?

Rolstoeltennis is voor mensen, met een (permanente) lichamelijke beperking die voor het beoefenen van sport afhankelijk zijn van een rolstoel. Deelname aan dit rolstoeltennis project is mogelijk voor zowel jongens als meisjes en dames als heren, in de leeftijd van 8 tot 80 jaar.

Waar?

In Veldhoven, in het buitenseizoen op de ProVision banen van VLTC en ‘s winters in sporthal de Heiberg.

Wanneer?

Op zaterdagochtend vindt onder leiding van een gediplomeerde trainer de training plaats, gedurende 1 tot 2 uren. Omdat het spelniveau in het algemeen behoorlijk divers is proberen we met assistent trainers (enthousiaste (jeugd)leden van VLTC ) naar ieder zijn capaciteiten een hoger tennis niveau te bereiken.

Wat?

Naast de wekelijkse training is het bovendien mogelijk “vrij” te tennissen op de banen bij VLTC, al dan niet met een valide mede speler. Tevens wordt de mogelijkheid gestimuleerd om aan VLTC (integratie)toernooien deel te nemen. Bovendien zijn er diverse landelijke (ranking) toernooien waarop ingeschreven kan worden.

De basis dient echter gelegd te worden bij de training, net zoals bij de valide sport.

Materiaal?

Rolstoeltennis kan nauwelijks worden gespeeld in de rolstoel waarin iemand zich dagelijks beweegt. Een tennisser moet snel kunnen wenden en keren; daarom is een sportrolstoel noodzakelijk. Daarnaast is een tennisracket uiteraard nodig. Tijdens de proefperiode kan een sportrolstoel worden geleend van de Stichting Steunfonds Rolstoeltennis (regio) Eindhoven (SSRE).

Financien?

De roller wordt, na een proefperiode, lid van VLTC (aangesloten bij de KNLTB) en betaalt derhalve de normale contributie, met een korting van € 15,00 op het jaarlijkse contributiebedrag.

Onder voorwaarden subsidieert de KNLTB de individuele rolstoeltennisser; het jaar 2016 gold als een overgangsjaar. Iedere in het jaar 2016 geregistreerde rolstoeltennisser en elk nieuw lid ontvangt het eerste jaar € 200, vervolgens € 100,00 en het derde jaar nog € 50.

Junior rolstoeltennissers ontvangen tot het jaar waarin zij 18 jaar worden € 200,00. Uitbetaling van de subsidie gaat via de vereniging of de coördinator.

Meer info?

U kunt ons bereiken via:

Contactpersoon: Bert Goeijers
Telefoon: 040-2536534

Vragen over rolstoeltennis bij VLTC? Die stuurt u aan rolstoeltennis@vltcveldhoven.nl.

 

Reacties zijn gesloten.