Rolstoeltennis

VLTC vervult een regio functie bij de invulling van het rolstoeltennis in het district Oost-Brabant van de KNLTB.

Op zaterdagochtend twee enthousiaste trainingsgroepen van rolstoeltennissers actief. Een groep met senioren en een groep met junioren, de laatste groep is ontstaan uit een project van de Esther Vergeer Foundation.

Voor wie?

Rolstoeltennis is voor mensen, met een (permanente) lichamelijke beperking die voor het beoefenen van sport afhankelijk zijn van een rolstoel. Deelname aan dit rolstoeltennis project is mogelijk voor zowel jongens als meisjes en dames als heren, in de leeftijd van 8 tot 80 jaar.

Waar?

In Veldhoven, op de ProVision banen van VLTC.

Wanneer?

Op zaterdagochtend vindt onder leiding van een gediplomeerde trainer de training plaats, gedurende 1 tot 2 uren. Omdat het spelniveau in het algemeen behoorlijk divers is proberen we met assistent trainers (enthousiaste (jeugd)leden van VLTC ) naar ieder zijn capaciteiten een hoger tennis niveau te bereiken.

Wat?

Naast de wekelijkse training is het bovendien mogelijk “vrij” te tennissen op de banen bij VLTC, al dan niet met een valide mede speler. Tevens wordt de mogelijkheid gestimuleerd om aan VLTC (integratie)toernooien deel te nemen. Bovendien zijn er diverse landelijke (ranking) toernooien waarop ingeschreven kan worden.

De basis dient echter gelegd te worden bij de training, net zoals bij de valide sport.

Een mooi beeld van het rolstoeltennis bij VLTC krijg je via de reportage van Uniek Sporten Brabant:

 

Materiaal?

Rolstoeltennis kan nauwelijks worden gespeeld in de rolstoel waarin iemand zich dagelijks beweegt. Een tennisser moet snel kunnen wenden en keren; daarom is een sportrolstoel noodzakelijk. Daarnaast is een tennisracket uiteraard nodig. Tijdens de proefperiode kan een sportrolstoel worden geleend die bij VLTC ter beschikking staat.

Financien?

De roller wordt, na een proefperiode, lid van VLTC (aangesloten bij de KNLTB) en betaalt derhalve de normale contributie, met een korting van € 15,00 op het jaarlijkse contributiebedrag.

Onder voorwaarden subsidieert de KNLTB de individuele rolstoeltennisser. Met ingang van 2019 is de subsidie voor seniore rolstoeltennissers vervallen; voor junior rolstoeltennissers ontvangt de vereniging tot het jaar waarin zij 21 jaar worden € 200,00. Uitbetaling van de subsidie gaat via de vereniging of de coördinator.

Meer info?

U kunt ons bereiken via info@vltcveldhoven.nl

Reacties zijn gesloten.