Welkom

Aan de nieuwe jeugdleden

Welkom bij tennisvereniging VLTC!Jeugd

Een gezellige club waar veel aandacht wordt besteed aan de jeugd in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. De jeugd wordt bij VLTC ingedeeld in twee groepen: een zeer grote groep ‘Aspiranten’ en de groep ‘Jeugdleden’:

  • Je bent aspirant als je nog op de basisschool zit en geen of weinig ervaring hebt met tennis. Bij trainingen en wedstrijden zal je dan ingedeeld worden volgens de speelsterkte rood, oranje of groen zoals aangegeven door het KNLTB concept ‘Tenniskids’. Meer hierover kun je lezen in het hoofdstuk Trainingen (jeugd) en op de KNLTB website van Tenniskids (www.tenniskids.nl).
  • Zit je al niet meer op de basisschool of heb je als jeugdspeler al meer ervaring met tennis en kun je al op de gehele baan spelen met normale tennisballen, dan ben je officieel geen aspirant meer maar jeugdlid.

Naast de mogelijkheid om met je vrienden/vriendinnen vrij te tennissen op onze banen, organiseert de vereniging tal van activiteiten, die je volop de kans geven om veel wedstrijden te spelen. Wie weet wordt je hierdoor later net zo goed als de toptennissers die je op tv ziet!

Dit alles valt binnen het Jeugd Totaal lidmaatschap dat we per september 2017 introduceren. Lees er hier meer over.

Zo vindt er bijvoorbeeld elk jaar in de zomer de clubkampioenschappen plaats, voor zowel de senioren als de junioren. Hierin kun je, in je eigen leeftijdscategorie, laten zien of je de beste van de club bent. Ook wordt jaarlijks de Veldhovense Jeugdkampioenschappen (VJK) georganiseerd. Hierbij strijd je tegen jeugdspelers van andere Veldhovense verenigingen om het kampioenschap van Veldhoven. Vind je het ook leuk om gezellig een balletje slaan, dan hebben we ook minder serieuze activiteiten die voor je georganiseerd worden, zoals het familie-toernooi of het uitwisselingstoernooi. Wil je meer weten over deze activiteiten of wanneer ze plaatsvinden, dan kun je dat vinden onder het kopje Activiteiten.

Wil je je techniek aanscherpen of wil je bijvoorbeeld leren een kick-sevice te maken, dan is het ook mogelijk om bij ons trainingen te volgen. Het gehele jaar door worden er buiten op onze Provision banen trainingen verzorgd waar je aan kunt deelnemen.

Lijkt het je wel wat om in teamverband competitie te spelen? Schrijf je dan in voor de KNLTB Districts- of Bondscompetitie. De VLTC-jeugd is altijd goed vertegenwoordigd met de competitie en nieuwe spelers zijn altijd welkom. De competitie duurt 7 weken en vindt plaats in het voorjaar, en bij voldoende interesse ook nog in het najaar. Misschien vind je het wel leuk om eens te gaan kijken.

Met enige regelmaat wordt er een digitale nieuwsbrief rondgestuurd naar je mail-adres waarin alle bijzonderheden en activiteiten binnen VLTC worden aangekondigd. Het is dus belangrijk deze nieuwsbrief goed te lezen want er staat ook belangrijke informatie voor jullie in. Om deze brief te ontvangen moeten jij of je ouders zich aanmelden bij de redactie (digitalenieuwsbrief@vltcveldhoven.nl).

Heb je ondanks deze berg informatie toch nog vragen, aarzel dan niet en bel of mail iemand van de Jeugdcommissie.

Wij wensen je heel veel (tennis)plezier bij VLTC.

De Jeugdcommissie

Reacties zijn gesloten.