Welkom

Welkom op de jeugdpagina van VLTC!

For English, click here.

De jeugd kan bij VLTC tennissen en padellen. Hierbij staat sportiviteit en gezelligheid voorop! Jeugd is iedereen tot en met 17 jaar. Op deze pagina staat meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschap voor de jeugd, informatie over het tenniskids programma van de KNLTB, de competities en de trainingen.

Lidmaatschappen voor de jeugd

Bij VLTC bieden we 4 verschillende jeugd lidmaatschappen aan. Hieronder een toelichting (met de kosten) over deze lidmaatschappen.

Junior Totaal Lidmaatschap Tennis

Bij VLTC hebben we het Junior Totaal Lidmaatschap Tennis. Dit is een totaallidmaatschap waar lidmaatschap, één keer per week training, activiteiten, clubshirt en wedstrijden zijn inbegrepen.

Wat houdt het Junior Totaal Lidmaatschap Tennis in?
Het Junior Totaal Lidmaatschap Tennis is voor alle jeugdleden die tennisles volgen. Het volgen van tennisles is noodzakelijk voor de technische en tactische ontwikkeling. Daarnaast is het volgen van tennislessen een leuke en leerzame manier om kennis te maken met deze sport, je vaardigheden te verbeteren en plezier te hebben op de baan met de andere kinderen. Bij ons geldt: alle jeugd die tennisles volgt, maakt gebruik van het Junior Totaal Lidmaatschap Tennis.

Wat is inbegrepen bij het Junior Totaal Lidmaatschap Tennis?

Onbeperkt gebruik van de tennisbanen van VLTC als deze beschikbaar zijn;

  • gebruik van de padelbanen als deze beschikbaar zijn in de weekenden en door de week tot 18.00 uur;
  • 1 x in de week tennisles van een professionele trainer;
  • deelname aan de KNLTB competitie;
  • deelname aan diverse leuke activiteiten en interne toernooien, zoals clubkampioenschappen, tennisclinics, maar ook niet-tennisactiviteiten (zoals een kamp), etc (klik voor de activiteitenkalender van de Jeugd hier);
  • een gratis VLTC clubshirt (op te halen bij Sporthuis Olympia).

Het Junior Totaal Lidmaatschap geldt per halfjaar. De inschrijving geldt voor de periode van september tot en met januari en voor de periode februari tot en met juni.

Kosten Junior Totaal Lidmaatschap Tennis
De kosten voor het Junior Totaal Lidmaatschap Tennis bedragen € 177,50 euro per half jaar of € 35,50 per maand (waarbij in de maanden juli en augustus geen bijdrage wordt geïncasseerd).

Wil je vaker dan één keer per week tennisles volgen?
Als je vaker dan 1x per week tennisles wil volgen, dan kan dat natuurlijk! Neem hiervoor contact op met Sander van Asten van YouSports via sander@yousportstennis.nl. Hij bespreekt samen met jou de mogelijkheden.

Junior Lidmaatschap Tennis

Als je geen tennisles wilt volgen, dan is het Junior Lidmaatschap Tennis geschikt voor jou. De kosten hiervan bedragen € 65 per jaar. Voor dit bedrag ben je lid van VLTC en kun je onbeperkt gebruik maken van de tennisbanen als deze beschikbaar zijn. Ook kun je binnen dit lidmaatschap in de weekenden en door de week tot 18.00 uur gebruik maken van de padelbanen. Bij dit lidmaatschap zijn deelnames aan de competities en het gratis VLTC clubshirt niet inbegrepen.

Junior Totaal Lidmaatschap Tennis en Padel en Junior Lidmaatschap Tennis en Padel

Wil je onbeperkt gebruik maken van de padelbanen (dus ook na 18.00 uur op een doordeweekse dag)? Dan kun je het Junior Totaal Lidmaatschap of het Junior Lidmaatschap uitbreiden met Padel. De kosten hiervan bedragen €40 per jaar extra. Binnen deze lidmaatschappen zijn geen padellessen inbegrepen. Wil je padellessen gaan volgen? Dan kun je hiervoor contact opnemen met Sander van Asten van YouSports via sander@yousportspadel.nl.

Opzeggen lidmaatschap?
Het opzeggen van het lidmaatschap kan door een mailtje te sturen naar ledenadministratie@vltcveldhoven.nl. Opzeggen van het Junior Totaal Lidmaatschap Tennis (en Padel) moet uiterlijk op 31 december of 31 juli gebeuren. De opzegging geldt dan met ingang van 1 februari resp. 1 september daaropvolgend.

Tenniskidsprogramma

Bij VLTC passen we het Tenniskids programma van de KNLTB toe. Dit houdt in dat kinderen op leeftijd/speelkleur worden ingedeeld en op dit niveau trainen en wedstrijden spelen. Hoe jonger het kind, hoe zachter de bal en kleiner het veld. Op deze manier leren kinderen beter tennissen doordat ze langere rally’s spelen en meer spelinzicht ontwikkelen en dus meer plezier in het spelletje hebben. Klik hier voor informatie over Tenniskids.

Competitie

De jeugd van VLTC met een Junior Totaal Lidmaatschap Tennis neemt deel aan de Tenniskids competitie voor Rode en Oranje spelers, welke plaatsvinden op zondagochtend. De Groene en Gele spelers spelen op zondag voor- en najaarscompetitie, meestal aan het einde van de ochtend of op zondagmiddag. Bij de competitie speel je in teamverband competitiewedstrijden tegen andere verenigingen. Competitie spelen is uitdagend en je wordt sneller beter. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig.

Voor padel is er op dit moment nog geen competitie voor de jeugd.

Trainingen

De tennis- en padellessen worden verzorgd door de leuke en enthousiaste trainers van YouSports. Voor meer informatie over de trainingen klik dan hier.

Inschrijven of meer informatie?

Wil je meteen inschrijven? Klik dan hier voor het inschrijfformulier.

Wil je toch eerst meer informatie? Aarzel niet en neem contact op met de Jeugdcommissie door een e-mail te sturen naar jc@vltcveldhoven.nl.

Tot ziens! Wij wensen je heel veel (tennis- en/of padel)plezier bij VLTC.

De Jeugdcommissie
(jc@vltcveldhoven.nl)

Laatste update: januari 2024

Reacties zijn gesloten.