Welkom

Welkom op de jeugdpagina van VLTC!

For English, click here.

VLTC, voluit Veldhovense Lawn Tennis Club, is een vereniging waar sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. De vereniging heeft in 2020 ca. 650 leden waarvan ca. 110 jeugdleden.

Binnen het beleidsplan van de vereniging is de jeugd een speerpunt. De jeugdcommissie is een belangrijke spil in alles wat met jeugd te maken heeft. De jeugdcommissie organiseert onder meer onderstaande activiteiten:

  • World Tour en jeugdcompetities
  • Clubkampioenschappen
  • Rood-Oranje Masters
  • Veldhovense Jeugd Tennis Cup
  • Mini & Maxi toernooi
  • Winter Wollen Wanten Toernooi
  • Jeugd weekend kamp
  • Een doe (geen tennis) activiteit
  • Winter Masters

Daarnaast coördineert de jeugdcommissie de jeugdtrainingen, in overleg met onze hoofdtrainer.

De jeugdcommissie bij VLTC bestaat uit 9 personen. Het motto van de jeugdcommissie is “ieder jeugdlid moet het naar de zin hebben, ongeacht zijn of haar spelniveau”. De hoofdtrainer neemt binnen de jeugdcommissie een belangrijke en actieve rol in. Hij staat immers het meest in contact met spelers en ouders. Vanzelfsprekend zijn de trainers KNLTB gediplomeerd en hebben zij het Tenniskids certificaat. De trainingen worden bij VLTC verzorgd door YouSports Tennis, een stabiele organisatie uit de regio.

Bij VLTC passen we het Tenniskids programma van de KNLTB toe. Dit houdt in dat kinderen op leefdtijd/speelkleur worden ingedeeld en op dit niveau trainen en wedstrijden spelen. Hoe jonger het kind, hoe zachter de bal en kleiner het veld. Op deze manier leren kinderen beter tennissen doordat ze langere rally’s spelen en meer spelinzicht ontwikkelen en dus meer plezier in het spelletje hebben. Klik hier voor meer info over Tenniskids.

 

 

VLTC biedt verschillende lidmaatschapsvormen aan. De belangrijkste zijn het Jeugd Totaal Plan Basis en Jeugd Totaal Plan Plus. Net als bij voetbal en hockey zijn training, competitie, tennisshirt en interne activiteiten in het lidmaatschap opgenomen. Lees hier meer over de verschillende lidmaatschappen.

De jeugd van VLTC neemt deel aan de World Tour competitie voor Rode en Oranje spelers op zondagochtend en de KNLTB voor- en najaarscompetitie voor Groene en Gele spelers op zondag eind van de ochtend en zondagmiddag. Voor de begeleiding van de teams doen we een beroep op ouders. De taken zijn het maken van een app-groepje voor de communicatie, opstellen speelschema en het invoeren van uitslagen op de website van de KNLTB. VLTC hecht aan het teambelang door gezamenlijk naar de wedstrijden af te reizen.

Je wilt meteen inschrijven? Klik dan hier voor het inschrijfformulier.

Je wilt meer informatie? Aarzel niet en neem contact op met de Jeugdcommissie door een email te sturen naar jc@vltcveldhoven.nl

Tot ziens! Wij wensen je heel veel (tennis)plezier bij VLTC.

De Jeugdcommissie

Reacties zijn gesloten.