Pilot: LED verlichting gekoppeld aan baanreservering

Zoals een aantal van jullie misschien al gemerkt heeft zijn we deze week begonnen met een test om de LED verlichting te koppelen aan de reserveringen via het afhangbord. Hierdoor gaat de LED verlichting vanaf een bepaald tijdstip ’s avonds aan als een baan wordt gereserveerd (of wanneer een reservering, die via de ClubApp is gedaan, wordt bevestigd op het afhangbord).

Hiermee verminderen we het gebruik van het tablet waardoor ook de kans op besmetting wordt verkleind. Bovendien blijft de verlichting daardoor nog minder onnodig branden.

Door recente problemen met het afhangbord, veroorzaakt door een probleem met de server bij de KNLTB, is het opstarten wat rommelig geweest en heeft niet alles naar behoren gewerkt. Tevens hebben we daardoor de leden niet tijdig en correct kunnen informeren. Nu alle problemen lijken opgelost, kunnen we de komende weken testen. Hoe gaat dit nu in zijn werk?

Zoals gezegd is er nu een koppeling tussen de reserveringen via het afhangbord en de LED verlichting.

  • Dit betekent dat, wanneer een baan wordt gereserveerd via het afhangbord in de Stek of wanneer een baanreservering wordt bevestigd, de LED verlichting van de gereserveerde baan vanaf een bepaald tijdstip automatisch wordt ingeschakeld (trainingsstand).
  • De verlichting zal branden gedurende de totale (gereserveerde) speeltijd.
  • Na het verstrijken van de speeltijd zullen de lampen twee keer knipperen. Daarna blijven de lampen nog 10 minuten branden. Dit geeft de spelers de mogelijkheid om de baan op het afhangbord opnieuw te reserveren, indien men nog langer wil spelen. Na deze 10 minuten zullen de lampen worden teruggeschakeld naar loopstand (gedimd lichtvermogen) en na 5 minuten schakelen de lampen volledig uit.
  • Op deze manier hebben we allemaal voldoende speeltijd en hebben we tevens de mogelijkheid om de banen te slepen en spullen te pakken.

Dit betekent in de praktijk:

  • Voor enkelspel met speelduur 45 minuten; de lampen branden 45 minuten, knipperen dan twee keer, branden vervolgens nog 10 minuten, schakelen dan naar gedimde stand (loop stand) gedurende 5 minuten en gaan vervolgens uit.
  • Voor dubbelspel met speelduur 60 minuten; de lampen branden 60 minuten, knipperen dan twee keer, branden vervolgens nog 10 minuten, schakelen dan naar gedimde stand (loop stand) gedurende 5 minuten en gaan vervolgens uit.

Uiteraard zullen de lampen blijven branden als de baan na het verstrijken van de speelduur is gereserveerd door andere VLTC-ers.

Zoals gemeld betreft dit nog een testfase, waarin nog niet alles perfect zal verlopen en mogelijk enige fine-tuning gewenst is. Dit zullen we evalueren en uiteraard communiceren. Mocht je tips hebben of problemen ervaren, stuur dan een mailtje naar tc@vltcveldhoven.nl.

Wat altijd blijft gelden: Als je klaar bent met spelen, je verlaat de baan en er komen geen spelers na je, schakel dan de verlichting uit via de tablet boven het afhangbord! De tablet kan dus ook nog steeds handmatig worden gebruikt.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.