KNLTB PADEL voorjaarscompetitie 2024

Je hebt het al aan veel dingen kunnen merken. Baan 10 behoort inmiddels tot het verleden en padelbanen worden aangelegd. Er kan nu nog niet gespeeld worden maar betekent wel dat we vertrouwen hebben om mee te gaan doen aan de padel voorjaarscompetitie 2024. We gaan er voor!!!  Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of je nou beginner of wedstrijdspeler bent. Iedereen die padel wil spelen is welkom, immers, je verbetert je padel-skills, speelt tegen afwisselende tegenstanders, is gezellig in een team en speelt dus op eigen niveau. In de Voorjaarscompetitie Padel kun je meedoen aan de vrijdagavond-, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers waarbij alle combinaties mogelijk zijn.

Speeldata
De voorjaarscompetitie Padel wordt gespeeld in april en mei 2024. Klik  voor de speeldata.

Competitieindeling
Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers. De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Wij gaan uit van een begintijd van 13.00 uur maar in principe zijn de begintijden variabel. Als er meer teams inschrijven dan we kunnen plaatsen gaan we nader overleggen of mogelijk gesplitst kan worden naar een morgen- en een middagsessie. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. De samenstelling van een team maakt niet uit. In de padelcompetitie kan bijvoorbeeld een gemengd koppel ook spelen tegen een herenkoppel. In een wedstrijd worden 4 dubbels gespeeld, er zijn geen enkelspelen. Vorm je met een partner een zogenaamd ‘vast’ koppel dan mag dat koppel in dezelfde samenstelling spelen in zowel de eerste als de tweede ronde. Let op, dat recht is alleen voor de thuisspelende ploeg en mag dus niet in een uitwedstrijd. Op de vrijdag wordt bij de gelijke stand van 40 – 40 om het beslissend punt gespeeld, het zgn ‘golden point’. Op vrijdag wordt bij gelijke stand in sets ook hier de derde set als een supertiebreak gespeeld dus tot 10 punten met minimaal verschil van 2 punten. Voor de zaterdag en de zondag geldt deze regel niet, dus dan wordt in een game met voordeel/nadeel gespeeld en is de derde set een volledige set.
Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde. Meedoen? bespreek dat dan met de jeugdcommissie.

Promotie en degradatie
Bij padelcompetities wordt gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna.

De bijdrage voor deelname aan de competitie bedraagt 85.00 per team en daarbij zijn de ballen waarmee gespeeld wordt inbegrepen. De aanvoerder ontvangt daarvoor later een nota.

Doe jij ook mee? Probeer dan een team te vormen, kies iemand als aanvoerder en schrijf in via DEZE LINK. Bij het veld ’selecteer de competitie’ vind je de categorieën waarvoor kan worden ingeschreven.
Geen team? schrijf toch in als je mee wilt doen en gaan wij proberen om teams te formeren.
Voor meer info kun je altijd mailen naar competitie@vltcveldhoven.nl.

We zijn benieuwd !!!! Wel inschrijven vóór 17 december 2023

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.