Historie

VLTC is in 1962 als eerste tennisvereniging in Veldhoven opgericht. Destijds werd met 35 leden gespeeld op 4 banen, gelegen op tennispark ‘t Witven.

Tennis historie2Enkele jaren later werd de overstap gemaakt naar Sportpark De Korze waar de vereniging nog steeds is gehuisvest. Eerst op 3 banen, later volgde uitbreiding naar 6 banen, 8 banen en tenslotte naar de huidige 10 banen. Alle 10 de banen zijn voorzien van ProVision, een baansoort die de unieke speeleigenschappen van gravel combineert met het ‘ hele-jaar-door-bespeelbaar-zijn’ van kunstgras. Ook zijn alle banen verlicht.

Sinds 2000 beschikt VLTC over een volledig gemoderniseerd clubhuis. Het clubhuis is aan de wensen van vele leden aangepast. Begin 2010 hebben we ons clubhuis verder voorzien van een nieuwe lik verf, nieuwe meubels, Maria Sharapova en nog veel meer.

Omdat het clubhuis in eigendom is van VLTC kunnen we de prijzen sportief laag houden! Dit brengt met zich mee dat alle seniorleden ongeveer 2x per jaar bardienst draaien. Veel leden ervaren dit als bijzonder prettig, want naast gezelligheid geeft het ook de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier in contact te komen met andere leden. Als je wilt kun je zelf bepalen met wie je een bardienst draait. Om het de leden gemakkelijk te maken kan online ingeschreven worden voor de bardiensten (zie ook het onderdeel Bardiensten). Steeds meer leden maken van deze mogelijkheid gebruik.

In 1996 is het onderhoud van park en banen geprivatiseerd. Hierdoor is de kwaliteit van het onderhoud sterk verbeterd.

In 1998 is in samenwerking met de gemeente Veldhoven een bijzonder rolstoeltennisproject gerealiseerd. Rolstoelers kunnen bij VLTC tennissen, aangepast trainen en zich in een speciaal hiervoor aangepaste kleedaccommodatie douchen en omkleden.

Sinds 2004 organiseert VLTC jaarlijks het Sporthuis Olympia Open Dubbeltoernooi. Elk jaar (in juli) vindt dit grootse evenementplaats op ons park.

Verder vierde VLTC in 2012 haar 50-jarig bestaan. Een jaar lang feest voor (oud)leden voor jong en oud!

In 2019 is het park voorzien van LED-verlichting.

De tennissport

Naast de ontwikkelingen binnen VLTC hebben ook de ontwikkelingen in de tennissport niet stil gestaan.
Zowel wat betreft de speltechniek als de gebruikte materialen is een en ander veranderd. Was ten tijde van de oprichting van onze vereniging tennis toch nog enigszins omgeven van een zekere elitesfeer, zo heeft vandaag de dag niemand enige schroom om gezellig lid te worden van onze tennisclub. En een ballotagecommissie bestaat gelukkig niet meer. Iedereen is van harte welkom!

Reacties zijn gesloten.