Amjoy Cup keert deze zomer terug

Dit jaar vindt de 6e editie van de Amjoy Cup plaats. Dat houdt in dat je deze zomer weer van (inter)nationaal toptennis kan genieten in Bergeijk en Eindhoven. En dat dus bij jou in de achtertuin! En het leuke is dat de entree helemaal gratis is!

De Amjoy Cup kent een korte maar toch al rijke historie. Zo won de Fransman Arthur Fils het ITF-jeugdtoernooi in 2020. Dit jaar haalde de 18-jarige tennisser al de halve finale van het ATP-toernooi in Montpellier en schurkt hij op jonge leeftijd al tegen de top-100 van de wereld aan.

Dit jaar zijn er voor de tweede editie op rij drie toernooiweken. We starten met de Tennis Europe bij TOS Bergeijk. In de leeftijdsklassen onder 14 en onder 12 spelen jongens en meisjes tegen leeftijdsgenoten in het enkel- en dubbelspel. Dit toernooi vindt plaats van 24 juni tot en met 2 juli. Wellicht zie je hier de nieuwe Rafael Nadal of Kim Clijsters rondlopen. Het toernooi bevindt zich namelijk in categorie 2 van de Tennis Europe. Veel talenten komen dus naar Bergeijk.

Na een pauze van enkele weken en een verhuizing naar de Genneper Parken organiseert de Amjoy Cup een ITF (International Tennis Federation) jeugdtoernooi. Op de gravelbanen in het sporthart van Eindhoven komt de oudste jeugd samen. In de onder 18 categorie liggen 60 punten klaar voor de juniorenranglijst. Deze punten kunnen de tennissers gebruiken voor kwalificatie voor de jeugdtoernooien op de Grand Slams. Dat is iets wat verschillende winnaars uit het verleden gelukt is. Het unieke aan deze week is dat er ook een wheelchairtoernooi onder 18 is. De beste rolstoeltennissers zijn dan ook aanwezig! Het toernooi vindt plaats van 23 tot en met 30 juli.

Het hoogtepunt is een week later. Dan is het seniorentoernooi van de Amjoy Cup. Spelers uit onder meer de top 500 van de wereld melden zich dan in Eindhoven om in de Genneper Parken te strijden voor punten voor de wereldranglijst en prijzengeld. Het deelnemersveld is doorgaans erg divers, vorig jaar won een Argentijn het toernooi om maar een voorbeeld te noemen. Dit toernooi vindt plaats van 30 juli tot en met 5 augustus.

Al met al beloven de drie toernooiweken veel spektakel te bieden. Ga samen met ons op zoek naar de nieuwe wereldtoppers en zorg voor een gezellige sfeer op de tennisparken. Graag tot ziens in de zomer bij (één van) onze toernooien!

Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger mee te werken aan het succes van de Amjoy Cup? Meld je aan, of stel je vragen als je meer wilt weten, via contact@amjoycup.com!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.